Az ülőgarnitúra vásárlás nem is olyan egyszerű

ülőgarnitúráinkat, bútorainkat megtekintheti ide kattintva

Először is sokan elfeledkeznek arról, hogy miért is, mi célból mennek vásárolni. Miért is kell nekünk egy ülőgarnitúra? Főleg a nők terén lehet megfigyelni a következő jelenséget. Az üzletben annyira megtetszenek nekik a különböző darabok, különböző stílusú termékek, hogy teljesen összezavarodik és szinte minden előzetes elképzeléseket elfeled. Ennek általában következménye az, hogy vásárol egy olyan ülőgarnitúrát, amely kifejezetten kevés ember számára lett tervezve, pedig a vásárlási cél az volt, hogy minél többen elférjenek, ezért kell vásárolni egy ülőgarnitúrát.

Magára ismert már valaki? Amennyiben nem, akkor szolgálunk még egy példával. Megtörténik a vásárlás, lett egy nagyon szép, divatos olcsó és akciós ülőgarnitúra a családnak, viszont nem lehet kihúzni, hogy nagyobb legyen. A vásárlási cél pedig az volt, hogy egy új által majd kényelmesebben el tudunk férni és akár ki is tudunk nyújtózni majd rajta tévénézés közben. Na, de hagyjuk is ezt most, bizonyára már így is túltárgyaltuk. Szeretnénk adni pár tanácsot, hogy mire érdemes odafigyelni vásárlás esetében, illetve felhívni a figyelmet, hogy mindig a lakás stílusához kell, hogy igazodjon.

 

Tegyük fel, hogy olyan akciós ülőgarnitúrát vett mindenki, amely kielégíti a vásárlási célt. Azonban még ez után van egy másik sarkalatos pont, mégpedig a stílus és design. Nem szabad vásárláskor megfeledkezni a lakásunkról, illetve az adott helyiségről, ahova az ülőgarnitúra kerülni fog. A helyiségnek a stílus mindenképpen mértékadó kell, hogy legyen. Ha az modern stílust képvisel, akkor modern stílusú esetleg akciós ülőgarnitúra kell, ha az klasszikus stílus, akkor klasszikus stílusút kell vásárolni.

Ehhez pedig szeretnénk adni pár példát is, mert néhány elképzelés megszületett a mi fejünkben is.

Egy klasszikus típusú helyiségbe, ahol dominálnak a barna színnek az árnyalatai, mi egy klasszikus ülőgarnitúrát képzelünk el, amely már-már hasonlít egy plüssmacira is. Az anyagának a színe illeszkedhet a fal színének valamilyen árnyalatához, de akár barna is lehet.

Az ilyen típusúak általában puhák, de talán jobb kifejezés erre, hogy meglehetősen szivacsosak, béleltek. Valljuk be, ezek nagyon kényelmesek tudnak lenni és valósággal kívánja, hogy az ember kicsi megpihenjen rajta. Az ilyeneken általában nincsen rajta sok felesleges csicsa, némi egyszerű mintázat található meg az anyagukon. Mi ezt kifejezetten nappaliba tudjuk ajánlani, egy tv készülék elé. Egy másik ötletünk a modern stílust képviseli. Egy ilyen stílusú helyiségben ugye, az egyszerűség és praktikusság egy fajta alapkövetelmény, na meg persze a kényelem is.

Ha lehet, akkor egy ilyen nappaliba olyat válasszunk, amelyen nincsenek fölösleges minták, semmiképpen nem javasoljuk, hogy valamilyen virágmotívummal rendelkezőt válasszon. Maximum 2-3 színárnyalattal rendelkezzen az ülőgarnitúra és legyen mindenképpen egy szín ezek közül, amely birtokolja az ülőgarnitúrának a 70%-át legalább. Érdemes továbbá odafigyelni a formatervezésre is, legyen egyszerű, csinos és egyértelmű formatervezésű, de mindezek mellett mindenképpen gondoljunk a kényelemre és a praktikusságra is.

Ebben az esetben is azt tudjuk javasolni, hogy a terméknek a színe mindenképpen igazodjon a helyiségben lévő bútor vagy fal színéhez, esetleg, ha meglehetősen nagy átmérőjű tévével rendelkeznek, akkor az is jó, ha a tévé színéhez igazodik. Ehhez a stílushoz ugyanakkor nem javasoljuk a bársonnyal bevont ülőgarnitúrákat sem. Reméljük, hogy ezekkel a gondolatokkal tudtunk némi támpontot nyújtani önnek is! ülőgarnitúra vásárlás

kanape3Ülőgarnitúra: Milyen anyagból legyen?

Mindenki szeret minőséget vásárolni a pénzéért, viszont vannak olyan esetek is, amikor még fontosabb tényezőket is figyelembe kell vennünk, mint a minőség. Erre egy példa, ha elmegyünk ülőgarnitúrát vásárolni, akkor hiába vásárolunk minőségit, ha a gyerekek vagy a háziállatok kiszakítják a huzatot. Bizony, egy vásárlás során nem csak arra kell gondolnunk, hogy vajon passzolni fog-e a nappaliba vagy kényelmes lesz-e, esetleg befér-e.

Nyilván, ezek is lényeges tényezők, viszont egy ilyen apróság, mint a háziállat az összes előbbi fontosságát felül tudja múlni. Érdemes tudatosan vásárolnunk, és ha tudjuk, hogy otthon vélhetően cicával és kutyával kell barátkoznia az ülőgarnitúrának, akkor vegyük ezt is figyelembe, mint egy vásárlási kritériumot. Igenám, de… és az a fránya de itt is jelen. Szóval, igenám, de honnan tudjuk, hogy milyen típusú ülőgarnitúrát nem fognak tönkretenni a kedvenc háziállataink? Nos, hát következtetni lehet, illetve nekünk is volt már némi tapasztalat ezen a téren, ezért a továbbiakban egy kicsit részletesebben foglalkozunk ezzel a témakörrel.

Egyébként valószínűleg a háziállatok nem akarják szándékosan tönkretenni az új kedvenc darabot, viszont előbb-utóbb akaratlanul is megtehetik. Különösen veszélyesek lehetnek a cicák, mivel ők hajlamosak használni a körmeiket, amikor mászkálnak vagy ugrálnak. Egy macska körme pedig meglehetősen éles tud lenni. Az állatkák szempontjából például egy bőr ülőgarnitúra jó választás lehet. Egyrészt a szőrük nem tapad meg a bőr felületén, másrészt nem tudják olyan könnyedén kihasítani a minőségi bőrt.

Érdemes azonban keményebb bőrhuzattal rendelkezőt választanunk, mivel a gyenge és vékony minőségűt bizony egy karomcsapással kihasíthatják. Előbb-utóbb azonban természetesen ezen is lehetnek, sőt biztos lesznek majd karmolások, nyomok, karcolások, de valószínűleg nem fog kihasadni. A karmolások nyomai pedig már az adott háziállattól függnek, nyilván, ha egész nap azzal szórakozik, akkor látszani fog a nyoma is. További előnye a bőrnek, hogy könnyen megtisztítható, az állatszőrt csupán elég letörölnünk vagy akár kiporszívóznunk.

A szövet esetében például már nehezebb dolgunk van, több szempontból is. Egyrészt, a felületük a macskákat a kaparóra emlékeztetik, ezért amint kedvük lesz egy kicsit élesíteni, valószínűleg az új ülőgarnitúránkat fogják kiszemelni. Továbbá egy szövet takarítása, szőrmentesítése már nem olyan könnyű. A szálakba beleragadhat, beletapadhat a szőr, amelyet már egy szimpla törléssel nem lehet elintézni, de még a porszívónak is meggyűlhet vele a baja. Amennyiben szövet huzatot választ, akkor készüljön fel a gyakori porszívózásra is.

Van egy remek módszer azonban, hogy a háziállatot hogyan lehet leszoktatni az ülőgarnitúra tönkretételéről.

Először is az ülőgarnitúrának az első részét tekerje körbe egy átlátszó ragasztószalaggal, ezt rövidebb ideig érdemes így hagyni. A kedvencünk természetesen próbálkozni fog a kaparással, viszont a mancsa, karma ragadni fog, ami már nem annyira fog neki tetszeni. Közben pedig érdemes kialakítani, illetve beszerezni neki valamit, ahol, vagy amit nyugodtan kaparászhat, ha úgy tartja a kedve. Miután észreveszi, hogy nem próbálkozik az ülőgarnitúra kaparásával, viszont az erre a célra tervezett tárgyat kapargatja rendszeresen, akkor már leveheti a ragasztószalagot.

Lényeg, hogy nyilván háziállattól is függ, hogy melyik mennyire tudja, akarja károsítani az adott ülőgarnitúrát. Ezért önnek kell meghoznia a döntést, ön ismeri legjobban a háziállatát. Ezeket a tényezőket pedig javasolt figyelembe venni az ülőgarnitúra választása során.

Mi kerüljön az ülőgarnitúrára?

Akár egy akciós ülőgarnitúra is a nappali középpontjává szokott válni, hiszen onnan szoktuk nézni a filmeket, tévét. Továbbá, ha vendégünk van vagy szimplán megpihenünk egy kávéra, akkor nyilván nem állva tesszük, hanem leülünk.

Sőt, sokak számára már-már tradíció, hogy délután hazajönnek a munkából és megpihennek egy tíz percre, fél órára. De persze, dekoráció szempontjából sem mindegy, hogy az ülőgarnitúra milyen, illetve milyen színnel rendelkezik, mekkora, milyen formája van. Természetesen ez egy fő mozgatórugója volt a díszpárnák, illetve huzatok elterjedésének. Szeretnénk adni pár tippet, hogy hogyan bánjunk azokkal a párnákkal, illetve egy picit bővebben boncolgatjuk ezt a témát.

 

Domi 2 sarokgarnitúra

Domi 2 sarokgarnitúra

A díszpárna egy meglehetősen sokoldalú eszköz is lehet a számunkra, hiszen nem csak dekorációs eszközként funkcionálhat, hanem így még kényelmesebbé tudjuk varázsolni egy-egy ülősarkot. Régebben már-már szentírásnak számított, hogy a díszpárna színe ugyanolyan legyen, mint az ülőgarnitúra színe, de legalábbis ne nagyon térjen el attól. Sokan külön huzatot, illetve ehhez passzoló díszpárnákat is készíttettek. A bevett szokás pedig ágyvetés után az volt, hogy felrakták a huzatot, erre pedig ráhelyezték úgymond liba sorban a díszpárnákat.

A mai világunkban azonban ez a berögződés, stílus már elavult lett, mondhatni felborult és nyithatunk egy kicsit a káosz felé. Például egyre több cég készít kör, henger, csillag, szögletes párnákat. Ezekből lényegében bármelyik típusú darabból választhatunk, sőt azt is megtehetjük, hogy akár mindegyik típusból vásárolunk egyet. Nem kell a miatt aggódni, hogy a kör nem fog menni a hengerhez vagy más formához, nem ez a lényege. Ezekkel, ugyanis feldobhatjuk az ülőgarnitúrát, sőt az egész nappalit, teremtve egy vidámabb, kellemes hangulatot.

Ez egyébként különösen a gyerekeknek biztosan tetszeni fog. Ahogyan számos típusban lehet már kapni díszpárnákat, úgy megannyi színű és mintázatút is be lehet szerezni. Ezen a téren sem kell konzervatívaknak lennünk és variálhatjuk a különböző mintákat és színeket. Akik szeretik az extrémet, azoknak szinte nincs is határ ezen a téren, viszont ha szeretnénk megmaradni az ízlésesség terén, akkor egy-két apróságra azért oda kell figyelni. A párnák színe vagy színárnyalata, ha nem is passzol az ülőgarnitúra színével, de a további dekorációs elemek színéhez vagy a fal színéhez passzoljon.

Továbbá, döntsük el, hogy inkább hidegebb vagy melegebb színárnyalatokat szeretnénk és csak az adott kategóriából válogassuk a színeket.

A huzat választása során is nagyjából ugyanezek a szabályok vonatkozóak, viszont már egyre többen használják az ülőgarnitúrát is huzat nélkül. Ha azonban egyedit szeretnék, akkor érdemes ellátogatni egy lakástextil áruházba és onnan venni anyagot, amelyből utána huzatot varrunk vagy varratunk. Ha kicsi gyerekek vannak a lakásban, akkor ajánlatos a huzat, illetve a bátor színválasztás, illetve ezek kombinálása.

Gyakorlatilag tehát, lényegében némi aprósággal teljesen átvarázsolhatjuk az ülőgarnitúrát, sőt az egész nappalinak a hangulatát. Sok esetben lehet kapni az ülőgarnitúrákhoz készített párnákat is, amelyek biztosan illeni fognak hozzá.

Ugyanakkor a fentebb leírtak alapján, nem kell kétségbe esnünk, akkor sem, ha nincs hozzá külön gyártva párna, mivel ebben az esetben a saját elképzeléseink szerint adhatunk jellemet, hangulatot az adott ülőgarnitúrának. A lényeg pedig, hogy a választott dekorációval és színkombinációval kellemesen tudja eltölteni a mindennapokat és kellemesen érezze magát az ember.

Csipkerózsika új kanapéja

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, az Üveg-hegyen is túl, de még az Óperenciás-tengeren is túl élt egy királylány, Csipkerózsika. Ismeritek a történetét, igaz? Minek is folytassam akkor… Hát, talán azért, mert valójában nem minden úgy történt, ahogy hallottátok. Akkor meséljem el? Na jó, akkor elmondom, de csak onnan, hogy letelt a 100 év és a királyfi megtalálta Csipkerózsikát.

(…) A királyfi belépett a szobába. Mindenütt csend honolt. A tűz, mint az idő a kastélyban, megfagyott börtönében, és nem próbált ropogva, pattogva szabadulni a kandalló rabságából. Mikor meglátta Csipkerózsikát, egy pillanatra megdermedt, mert ilyen gyönyörű leányt még sosem látott és félt, ha megmozdul, kiderül, hogy mindez csak egy álom. Végül erőt vett magán, odament az alvó hercegnőhöz és ajkaik egy percre összeforrtak. Mikor Csipkerózsika kinyitotta szemeit és meglátta a királyfit, azon nyomban belé szeretett. Másnap hetedhét országra szóló lakodalmat csaptak, és boldogan éltek, amíg meg nem…

… jelent a Csipkerózsikát átokkal sújtó Demóna lánya, Dia. Dia mióta az eszét tudta, szerelmes volt Fülöp hercegbe és arról álmodozott, hogy egy napon feleségül megy hozzá. Ezek az álmok azonban romba dőltek, mikor a királylány felébredt és örök hűséget esküdtek egymásnak Fülöppel. Dia ekkor megfogadta, hogy addig nem nyugszik, míg össze nem zúzza Csipkerózsika álmait, vágyait és életét.

Sokáig keresgélt a megfelelő varázsige után anyja mágikus könyveiben, amikor fantasztikus ötlete támadt: „500 évre szóló álomátkot szórok a hercegnőre, így amikor felébred, egy számára teljesen idegen világban fog ébredni, és minden, amit szeretett már rég az enyészeté lesz. Fülöpöt pedig megszerzem magamnak! Hahahahaaahaaa!” – lelkendezett Dia.

2 év telt el azóta, hogy Dia kifundálta ördögi tervét és várta a megfelelő pillanatot a bűbáj megvalósítására. Csipkerózsika egy napon szörnyen lebetegedett. Fülöp az ország minden tájáról gyógyítókat és füvesasszonyokat hívatott, hogy gyógyítsák meg szeretett feleségét. Sokan jöttek, sok felől, de senki nem tudott segíteni a királynő baján. Egy reggel, mikor már minden remény szertefoszlani látszott, egy fiatal nő érkezett a kastélyba azzal, hogy ő megoldást nyújthat a királyi család bajára. Nyomban be is engedték a palotába és a király elé vezették.

Természetesen a titokzatos „jótevő” Dia volt az.  „Felséges királyom! Én tudok egy gyógymódot szerelmed bajára.” – kezdte. „Ha tényleg így van, kérlek gyógyítsd meg, és minden kívánságodat teljesítem!” – esedezett a király. „A feleséged baját az őt ért átok okozta. A teste nem tudott alkalmazkodni a 100 éves álomból való ébredéshez, így az egyetlen megoldás, ha ismét hosszú álmot szórunk rá, és ez idő alatt meg tud erősödni és újra egészségesen élhet majd.”- mondta Dia. A király hosszas mérlegelés után az átok alkalmazása mellett döntött, mert félt, hogy szerelme belehal az őt ért kórságba.

Dia végrehajtotta a bűbájt és egyetlen vágya a király volt. Fülöp nem tehetett mást, így feleségül vette a boszorkányt. Csipkerózsikát az új királynő parancsára egy paraszt házába rejtették, ahol senki nem találhat rá, míg világ a világ. Vagyis Dia ezt hitte…

Lassan eltelt az 500 év és Csipkerózsika még mindig az igazak álmát aludta a kis házikóban, a Kerek erdő mélyén. Mikor felébredt, nem értett semmit, nem tudta hol van és kétségbe volt esve. Hiába szólítgatta kedvesét, vagy a szolgálóit, senki nem válaszolt. Egyszer csak megakadt a szeme egy levélen a kandallópárkányon. Odament, kibontotta és elolvasta. Mikor a végéhez ért, elhagyta az erő a testét, térdei összerogytak, a levél kihullott ernyedt ujjai közül. A sírás szorongatta a torkát, de úgy döntött erős lesz, hiszen ő mégiscsak egy királyi család leszármazottja.

Összeszedte magát és úgy döntött körbenéz a házban, hátha talál valami hasznosat. A kutakodásnak meg is lett a gyümölcse.

Talált egy zsáknyi aranyat az ágy alatt. Egy maréknyit ruhája zsebébe süllyesztett és úgy döntött ideje szembenézni a külvilággal és beszerezni pár dolgot új életéhez. Először is, új ruhát, élelmet kellett vennie, de egy új fekhelyet is szeretett volna, mert az 500 év igen megviselte eddigi ágyát, és nem volt kedve még egy éjszakát azon a heverőn tölteni.

1 óra erdei séta után házakat vélt felfedezni a távolban, így szaporábbra vette lépteit. Mikor közelebb ért, nem győzött ámulni a látványon. Fura anyagú utakat, vasszekereket látott, amiket nem lovak húztak és minden olyan más volt, mint otthon. Először betért egy üzletbe, ami előtt próbababák álltak és különböző ruhák díszítették a kirakatot. Itt vett pár ruhát, az egyiket magán is hagyta, mert nem szerette volna, ha nagyon megbámulják divatjamúlt ruhái miatt. Azt is megtudta az eladótól, hol tudna új fekhelyet találni kis házikójába.

Miután bejárta a többi üzletet is és megvett minden szükséges csecsebecsét, fel is kereste az ülőgarnitúra szaküzletet.

Amikor belépett elállt a lélegzete. Mennyi szín és milyen sok féle szövet! Körbejárt, nézelődött, kipróbálta a kanapékat, U alakú és sarokgarnitúrákat, végül egy sötétkék kanapé tetszett meg neki a legjobban. Az egyik eladótól megtudta, hogy valódi keményfa váza és lábai vannak az álomkanapénak, a huzat leszedhető és mosható, rendkívül kényelmes, és ami a legfontosabb volt, hogy ággyá alakítható. Csipkerózsika nem is habozott tovább, úgy döntött megveszi a kanapét, bár nem tudta még, hogy fogja hazavinni, de majd csak talál valami megoldást.

Mikor a fizetésre került a sor, és Csipkerózsika elővette az aranytallérokat a zsebéből, az eladó elámult. Nem értett semmit és nem tudta, hogy van e lehetőség arannyal fizetni, ezért inkább hívta a bolt vezetőjét. Ő is meglepődött az aranypénzek láttán, de mikor megtudta, hogy a lánynak csak ilyen fizetőeszköze van és, hogy nagy szüksége van a kanapéra, úgy döntött elfogadja az aranyat is, sőt, azt is felajánlotta, hogy hazaviszik Csipkerózsikát és a kanapét is azon nyomban házhoz szállítják.

A királynő nagyon megörült a kedves gesztusnak, bár tartott a vasszekértől, amiben utaznia kell majd, de félelmét legyőzve beszállt és kimondottan élvezte a hazavezető utat. A 2 férfi, aki a szállításban segédkezett, bevitte új otthonába a kanapét, sőt még azt is vállalták, hogy a régi, ütött-kopott ágyat elszállítják.

Csipkerózsika nagyon megörült a sok segítségnek, amit kapott és örült, hogy ebben a korban is meg lehet bízni az emberekben. Mivel a sok újdonság és utazás kifárasztotta, kinyitotta az új kanapéját, megágyazott és olyan jót aludt, mint még soha a hatszáz egynéhány év alatt.

Ülőgarnitúrát karácsonyra

A Kis család nem volt gazdag. Vagyis a szó szoros értelmében véve. Tágabban értelmezve viszont a környék leggazdagabb családjának számítottak. Meg volt mindenük: szerető család 3 gyerekkel, egy szeleburdi kutyus a hátsókertben, közös vasárnapi ebédek a nagyszülőkkel, nyaralások a Balatonnál, kirándulások a Pilisben, esti társasozás a szülőkkel, szóval minden, ami a boldogsághoz kellett. Sosem irigykedtek a szomszédok hatalmas kúriájára, jakuzzijára vagy a tengerparti nyaralásaikra. Büszkék voltak apró, de otthonos házikójukra, ami minden szegletéből árasztotta a szerető gondoskodást. Szerették kényelmes bútoraikat, főleg a régi, citromsárga kanapét, ami a nappali közepén nyújtott pihenőhelyet a megfáradt embereknek.

Mint minden évben, idén is elérkezett az adventi időszak. Ilyenkor Kisék elkezdtek ráhangolódni az ünnepekre. Papír hópelyhekkel díszítették az ablakokat, adventi koszorút készítettek, ajtódíszt tettek a bejáratra és minden este kinyitottak egy ablakocskát az adventi naptáron. A gyerekek kézzel készített karácsonyi ajándékokat gyártottak rendületlenül délutánonként, hogy minden szerettüknek készüljön valami személyes apróság. A szülők pedig azon morfondíroztak, hogyan tehetnék boldoggá egy rászoruló család Karácsonyát is.

Végül arra a döntésre jutottak, hogy kitisztíttatják és elajándékozzák szeretett kanapéjukat, hiszen ahogy nőttek a gyerekek, úgy szűkült a hely a kanapén is a közös programok során, így időszerű volt egy új ülőgarnitúra beszerzése. Ez az ötlet a gyerekeknek is tetszett, sőt, mindannyian összekészítettek egy-egy cipősdoboznyi apróságot is. Ezek között volt plüssállat, kártya, matchbox, színes ceruza készlet és egyéb játékok, amiknek egy gyerek biztos örül. Klári, az anyuka családsegítőként dolgozott, így tudott is egy családot, ahol az adományok jó helyen lesznek.

Advent második hétvégéjén a Kis család úgy döntött, elmennek, hogy megtalálják új ülőgarnitúrájukat. Nem volt pontos elképzelésük, annyit tudtak csak, hogy U-alakú ülőgarnitúrát szeretnének és jó nagyot, hogyha a gyerekek felnőnek, akkor is kényelmesen elférhessen mindenki az esti társasozások és filmnézések alkalmával. Nem szerettek hosszan vásárolni, ezért egy kimondottan ülőgarnitúrákkal foglalkozó üzletet kerestek fel, amiről már sok jót hallottak. Szerencsére a bolt viszonylag közel esett a fővároshoz, így nem kellett sokat utazniuk III. kerületi lakhelyükről. Mikor beléptek a 2 emeletes áruházba, úgy döntöttek szétszélednek, mindenki kiválaszt egy U-alakú ülőgarnitúrát és végül ebből az 5-ből választják ki a tökéleteset.

20 perc múlva, mikor mindannyian körbejárták az üzletet, mindenki egy szürke-bordó U-alakú ülőgarnitúra előtt állt meg. „Na, ki mit talált, kiével kezdjük?” – kérdezte István, az édesapa. „Én ezt a szürke-bordót néztem ki.” – mondta Klári. „Én is.” – kontráztak rá egyszerre a gyerekek. „Hát, akkor szerintem ez el lett döntve, mert nekem is ez tetszett a legjobban. 5-0 Piroskának.” – mondta mosolyogva az apuka, majd elment, hogy megkösse az üzletet és megkérdezze az eladókat, hogy esetleg a régi kanapéjuk szállításában tudnának-e segíteni, természetesen nem ingyen. Elmondta azt is, hogy milyen apropóból kellene új lakhelyre szállítani a régi ülőgarnitúrát, és ez annyira meghatotta a bolt vezetőjét, hogy kedvezményt adott a vásár

olt U-alakú ülőgarnitúrából és természetesen vállalta a segítségnyújtást is, méghozzá ingyen.

December 23-án meg is érkezett Kisék új ülőgarnitúrája. Remekül illett a szoba többi bútorához és igazán hívogatta a pihenni vágyókat. Miután a régi, sárga kanapé felkerült a teherautóra, Kisék beszálltak a saját autójukba és mutatták az utat, a mit sem sejtő családhoz. Mikor odaértek, egy fiatal nő nyitott ajtót karján egy kisbabával. Mikor megtudta, miért jött ez a sok ember, a lélegzete is elakadt a csodálkozástól és a meghatottságtól könnyes szemmel köszönte meg a Kis család kedvességét. Beinvitálta őket egy bögre teára és egy kis frissen sült mézeskalácsra, amit ők szívesen elfogadtak.

Szenteste Kisék boldogan ünnepeltek, kipróbálták az új társasjátékukat, természetesen az új ülőgarnitúra, Piroska kényelmében, akire végleg ráragadt ez a név. „Nézzétek, havazik!” – mondta ámulva a legkisebb fiúcska. Ez a kis égi adomány mindenki szívét beragyogta és még Brúnó kutya is boldogan ugatta a szállingózó hópelyheket. Ennél szebb Karácsonyt nem is kívánhattak volna.

 

ulogarnitura.net